Абразивни дискове за бързо поставяне (QCD)

Работна операция
Материал
Машина
Области на приложение
Продуктова група
Абразивни дискове за бързо поставяне (QCD)
Фабрична форма
Диаметър/мм
Ширина/мм
Дължина/мм
Диаметър на опашката/мм
Закрепване
Зърно
Тип зърно

Малки, но с големи възможности: Бързо и сигурно шлайфане с дискове за бърза смяна

Името на дисковете за бърза смяна на Klingspor казва всичко. Те позволяват на потребителя да смени своя абразивен инструмент по изключително лесен, бърз и безопасен начин. Местата, до които другите продукти не успяват да достигнат, са работно място за тези малки абразивни дискове с бързосменяем захват. Тъй като Klingspor предлага тези продукти в множество версии с различни едрини, диаметри и захвати, обхватът на възможните приложения е широк.

Водещите на пазара захвати и в Klingspor: QMC и QRC

Klingspor предлага своите дискове за бърза смяна с два често срещани стандарти на захват. Системите, които преобладават на пазара, са:

  • QMC: Метално захващане с вътрешна резба и
  • QRC: Пластмасово заключване с външна резба

QMC захватът просто се завинтва към опорната подложка QMC 555 с вътрешната метална резба. QRC захватът работи, като фиксира диска на място върху подложката с втулката с резба и го закрепва със завъртане на 180°. И двата стандарта гарантират сигурно и надеждно закрепяне.

Широки възможности за приложение

Въпреки че са предназначени за използване с пневматични шлайф машини, дисковете за бърза смяна на Klingspor могат да се използват и в машини със същата конструкция, но задвижвани с електричество.

Тези продукти могат да се използват за множество повърхности и са добър избор за обработка на материали като:

  • Лак
  • Боя
  • Кит
  • Неръждаема стомана
  • Метал

Оптималното отстраняване на материала при тези приложения се осигурява от усъвършенствани и мощни абразивни зърна като алуминиев оксид, керамичен алуминиев оксид и циркониев алуминиев оксид. Продуктите гарантирано осигуряват най-добрите възможни резултати при работа с машини с гъвкав вал или прав шлайф.

Влияние на типа подложка върху отстраняването на материала

Скоростта на отстраняване на материала от дисковете за бърза смяна може да се повлияе от избора на подложката. Основното правило е, че по-твърдата подложка ще увеличи отстраняването на материал. Ето защо за всяко приложение е важно потребителят да съчетае диска за бърза смяна с правилната подложка, за да постигне желаната степен на отстраняване. Klingspor препоръчва използването на по-меки подложки за работа върху профилирани повърхности или когато трябва да се постигне изключително фино покритие.

Подложките QMC 555 или QRC 555 съответстват на дисковете за бърза смяна от сериите QMC или QRC. Klingspor предлага и адаптер QCA 555, който дава възможност за монтиране на дисковете за бърза смяна на всеки стандартен ъглошлайф.

Съхраняване на дискове за бърза смяна

Няколко са важните изисквания при съхранението на дисковете за бърза смяна, за да се запази високото им качество. Препоръчителната температура за съхранение е от 18 до 22 °C, далече от влага и пряка слънчева светлина. Ако тези условия са спазени, дори и продължително съхранение няма да се отрази негативно на производителността и безопасността им.