QRC 409 Абразивен диск за бързо поставяне (QCD) За Неръждаема стомана, Универсални метали

Свойства
Свързващо вещество Смола
Тип зърно Алумина циркония
Плътност на покритие на абразивното зърно Затворено
Материали
Неръждаема стомана
Универсални метали

QRC 409 - Дискове за бърза смяна с пластмасово заключване за безопасно шлайфане

Дисковете за бърза смяна са удобни абразивни дискове за малки и високоскоростни шлайфмашини. Абразивните дискове са снабдени с пластмасово заключване на обратната си страна. Благодарение на това заключване е необходима само една стъпка, за да се закрепят сигурно дисковете към съответстващата подложка QRC. Основата на дисковете се състои от полиестерна тъкан, с плътно покритие от циркониев абразив. Многослойното свързване позволява висока скорост на отстраняване при обработката на повърхности, изработени от неръждаема стомана. Тяхната производителност при студено шлайфане е основен фактор, който допринася както за изключителните резултати, които тези абразивни дискове постигат при обработка на неръждаема стомана, така и за ниската им склонност към запушване при употреба върху алуминий. Дисковете за бърза смяна с ролково заключване са правилният избор за работа върху

  • метал,
  • неръждаема стомана,
  • цветни метали и
  • високолегирана стомана.

Дисковете за бърза смяна с ролково заключване се предлагат в широк избор от размери на зърнометрията. Изборът на монтажни подложки с различна твърдост позволява на потребителите да намерят комбинацията от диск и подложка, която е идеална за тяхното приложение. Твърдите подложки са подходящи за грубо шлайфане и отстраняване на материал, докато меките модели са идеални за фино шлайфане и за обработка на структурирани повърхности.

Бърз монтаж и безопасна употреба на дисковете за бърза смяна

Едно от многото предимства, предлагани от дисковете с ролково заключване, е бързата смяна на абразивните дискове, без никакви усилия. Всичко, което е необходимо за да монтирате безопасно абразивния диск, е да го поставите върху подложката със заключващата страна надолу и да го фиксирате на място със завъртане на 180 градуса по посока на часовниковата стрелка. Безпроблемното им закрепване допринася за краткото време за настройка и осигурява по-ефективна работа на абразивния диск. Системата се отличава и с изключително плавната си работа. Тази гладка работа е гаранция за равномерни резултати от шлайфане. Друго предимство е, че плавната работа на инструмента намалява умората на оператора. В комбинация с адаптера QCA 555 дисковете за бърза смяна може да се използват и на всеки стандартен ъглошлайф.

Аксесоари

Aлтернативни продукти