QRC 412 Абразивен диск за бързо поставяне (QCD) За Универсални метали, Нежелезни метали

Свойства
Свързващо вещество Смола
Тип зърно Алуминиев оксид
Плътност на покритие на абразивното зърно Затворено
Материали
Универсални метали
Нежелезни метали

QRC 412 - Многофункционален абразивен диск за грубо и междинно шлайфане

Бързосменяемите дискове QRC 412 са идеалният инструмент за грубо и междинно шлайфане в металообработващите предприятия и в работилницата на всеки запален майстор. Тези абразивни дискове са идеални за работа върху

  • метал и
  • цветни метали.

Професионалните потребители ще оценят високата скорост на отстраняване на материал, изключителната икономичност и краткото време за настройка на тези удобни абразивни дискове.

Зърно от алуминиев оксид, нанесено с плътно покритие

Бързосменяемите дискове QRC 412 са снабдени със зърно от алуминиев оксид, тъй като този абразивен материал е изключително твърд, издръжлив и устойчив на износване. Плътното абразивно покритие означава, че почти 100 % от работната част на диска е покрита с абразивно зърно. По този начин покритието съчетава висока степен на отстраняване с дълъг експлоатационен живот, което гарантира, че продуктът ще издържи дълго време. Дискът за бърза смяна е популярен инструмент за грубо и междинно шлайфане на метали, особено на цветни метали (напр. месинг, мед и алуминий). Klingspor предлага диска за бърза смяна QRC 412 с голямо разнообразие от диаметри и едрини.

Свързващ агент от синтетична смола за повишена стабилност

Дискът за бърза смяна QRC 412 е предназначен за професионална употреба и се произвежда със свързващ агент от синтетична смола. Тя осигурява изключителната абразивна производителност, здрава адхезия на зърната и намалено отделяне на топлина при големи натоварвания.

Правилните аксесоари за оптимални резултати

Дискът за бърза смяна QRC работи в комбинация с подложката QRC 555 на Klingspor. Тя се използва за монтаж към електроинструмента. За всяко приложение има различен тип подложка: по-твърди подложки за висока степен на отстраняване и по-меки подложки за по-голяма гъвкавост, например при работа с профилирани детайли. Благодарение на системата QRC (Quick Roll Connect) абразивните дискове се поставят към подложката с едно просто завъртане на 180 градуса по посока на часовниковата стрелка. Изключително плавната работа позволява работа без умора и, едновременно с това, изработване на равномерни финишни покрития. Съответстващият адаптер QCA 555 дава възможност за монтиране на дисковете за бърза смяна на всички разпространени ъглошлайфи. Бързият им монтаж подобрява значително ефективността на работата.

Аксесоари

Aлтернативни продукти