CS 409 Y Ремъци на текстилна основа За Неръждаема стомана

Свойства
Свързващо вещество Смола
Тип зърно Алумина циркония
Плътност на покритие на абразивното зърно Затворено
Подложка Y-полиестер
Материали
Неръждаема стомана
Нежелезни метали
Области на приложение
Промишленост за обработване на неръждаема стомана
Стоманени конструкции

Абразивен ремък CS 409 Y - идеалното решение за обработка на неръждаема стомана.

Сред множеството предимства на този модел е текстилната основа. Устойчивият на скъсване полиестер осигурява безопасна работа дори при най-тежки условия благодарение на изключителната си стабилност. Тези качества правят ремъците идеални за употреба с

  • безцентрови шлайф машини и
  • широколентови машини.

Този абразивен материал показва изключителна производителност, когато се използва за междинно и окончателно шлайфане на неръждаема стомана. Абразивният ремък CS 409 Y е отличен избор за работа и върху стомана и цветни метали.

Висококачествен абразив с многослойно покритие, което гарантира студено шлайфане

Шлайфането при висока скорост и интензивно отнемане на материал бързо генерира изключително високи температури. Ето защо допълнителното мултибонд покритие, с отличителен зелен цвят, е от основно значение за предотвратяване на топлинното оцветяване и за защитата от корозия, когато продуктът се използва за работа върху повърхности от неръждаема стомана. В ремъците CS 409 Y на Klingspor се използват абразивни зърна от алуминий-цирконий. Този материал е синтетично произведено зърно, което има самозаточващи се свойства. Отличава се с изключително агресивни абразивни характеристики. В допълнение, свързващото вещество от напълно синтетична смола и затвореното покритие осигуряват впечатляващ експлоатационен живот.

Абразивен ремък CS 409 Y - за разнообразни приложение в металообработването

Обширната гама едрини и наличието на продукта като къси, дълги и широки ремъци правят абразивният ремък CS 409 Y универсален инструмент в различни области. Неговите стабилност и надеждност го превръщат в особено полезен инструмент в промишлената обработка на стомана и неръждаема стомана, в сервизните центрове за неръждаема стомана и при обработката на метални повърхности. Когато се използва за работа с материали, изработени от алуминий и алуминиеви сплави, шкурката проявява изключително ниска склонност към запушване благодарение на свързващия мултибонд агент.