GK 555 Гумени адаптори

GK 555 - гумен адаптор за многократна употреба за абразивни пръстени CS 310 X и CS 451 X

Абразивните пръстени се използват в търговията и промишлеността навсякъде, където приложенията изискват агресивно шлайфане с висока степен на отстраняване и същевременно перфектен контрол. Тези малки пръстеновидни шкурки се предлагат в точни размери за монтаж с гумен адаптор GK 555, разработен от Klingspor. Гуменият държач GK 555 извършва операции по шлайфане, които изискват пълен контрол върху бормашината и висока скорост на работа. Инструментът се използва за шлайфане на дърво, метал, пластмаса или лак, в зависимост от приложнеието на шкурката. Следните абразивни пръстени на Klingspor могат да се монтират на гумения адаптор GK 555:

  • CS 310 X
  • CS 451 X

Функциониране на гумения адаптор GK 555

Гуменият адаптор GK 555 е прост аксесоар, който се отличава със своята цилиндрична форма. Абразивните пръстени се доставят в размери, които съответстват с точност на диаматъра на адаптора. Това прави възможно поставянето на шкурката без никакви усилия. Тъй като натоварването по време на работа с гумения адаптор GK 555 се упражнява изцяло върху шкурката, той може да се използва повторно толкова пъти, колкото е необходимо.

Шлайфане с абразивни пръстени и гумен адаптор GK 555

При високоскоростно шлайфане възникват големи напрежения, тъй като скоростта на въртене може да достигне, в зависимост от приложението, до 44 000 оборота в минута. В резултат на това абразивният коснуматив е изложен на извънредно натоварване. Поради тази причина за абразивните пръстени се използват само висококачествени материали. Абразивната смес е съставена от алуминиев оксид и циркониев алуминиев оксид, нанесени със синтетична смола върху памучна X основа

Дължини и ширини

Гуменият адаптор GK 555 се предлага с различни диаметри от 10 до 75 мм и ширини от 20 до 30 мм, както и с абразивни пръстени, съответстващи на тези размери.