LS 309 X Рула на текстилна основа За Универсални метали, Дърво

Свойства
Свързващо вещество Смола
Тип зърно Алуминиев оксид
Плътност на покритие на абразивното зърно Затворено
Подложка X-памук
Материали
Универсални метали
Дърво
Области на приложение
Дървообработваща индустрия
Металостроене

LS 309 X - издръжливи абразивни рула за обработка на дърво и метал

При шлайфане на метални и дървени повърхности трябва да разчитате на изключително здрав абразив. Особено когато се използва в комбинация с орбитална шлайф машина, подсилената с плат основа осигурява впечатляваща дълготрайност. Абразивната ролка LS 309 X на Klingspor е подходяща и за шлайфане на ръка. В зависимост от избраната едрина, може да отстранявате материал или да усъвършенствате повърхността. Универсалната му употреба в метало- и дървообработването и разнообразието от едрини са превърнали този абразив в незаменим консуматив.

Затворено покритие за твърди материали

Абразивните консумативи трябва да отговарят на определени основни изисквания за да постигат висококачествени и ефективни резултати при обработката на твърди материали. Сред факторите от първостепенно значение в това отношение е зърната да останат остри в дългосрочен план. Също толкова важно е да се избере покритие, което да съответства на конкретния материал. Затвореното абразивно покритие се препоръчва предимно за твърди материали. Следователно то се използва предимно при шкурка, използвана за метали и твърда дървесина. Абразивната ролка LS 309 X е снабдена и с издръжлива основа, изработена от памук X, която предлага достатъчна здравина и гъвкавост. Шкурката на плат е отличен избор за шлайфане на повърхности и ръбове, както и за обработка на профилирани детайли на ръка.

Прецизни резултати от шлайфането в няколко стъпки

За постигане на перфектно покритие е препоръчително процеса на шлайфане да се извършва в няколко стъпки. Широката гама от едрини на абразивните рула LS 309 X ги прави подходящи за:

  • отстраняване на материал и изравняване на повърхността с груби зърнометрии, изглаждане на повърхности със средни зърнометрии и
  • фино шлайфане и довършителни работи с фини до много фини зърнометрии.

Предлагайки изключително благоприятно съотношение между цена и качество, абразивното руло LS 309 X на Klingspor е подходящо за универсална употреба. Както домашните майстори, така и професионалистите ще открият в този продукт перфектния инструмент за голямо разнообразие от приложения при работа с дърво и метал.

Aлтернативни продукти