Гъвкави абразиви

Абразиви R-Flex

... се използват за заглаждане на повърхности от най-различни материали. Въпреки еластичната им структура се гарантира дълъг експлоатационен живот и стабилност на формата, чак до пълното им износване.

Окачени точки

... се предлагат в различни размери и зърненост. Използват се в уредо- и съдостроенето, в авиоиндустрията и производството на двигатели, както и в хранително-вкусовата и химическата промишленост.

Точки за шарки

... придават специални ефекти на повърхността с равномерен завършек. Точките за шарки R-Flex се използват успешно за обработка на неръждаема стомана и алуминий при съдостроенето и при производството на професионално кухненско оборудване.

Ръчен блок Schleiffix

... чисти, полира и матира различни материали, като метал, дърво, боя, пластмаса, гума и хартия. Освен използването му в професионалната сфера, ръчният блок е подходящ също и за работи в домакинството и за поддържане на автомобили, например за почистване на ютии, за заточване на ски кантове и др. Действието на Schleiffix се усилва още повече при добавяне на вода, сапун, газ за горене или различни пасти. Продуктите с четири различни размера на зърното позволяват оптималната обработка на всяка повърхност.

Гъвкави колела R-Flex

... се предлагат - в зависимост от приложението - със зърно от силициев карбид или алуминиев оксид, с различна твърдост на свързващото вещество и с различни размери. Типични сфери на приложение са, например, премахване на мустаци от пластмасови части, заглаждане на хирургически инструменти, заточване на ножове и т.н. Благодарение на еластичното си свързващо вещество, гъвкавите колела R-Flex се профилират лесно и при шлайфане се адаптират към контурите на детайла.

Видове свързващо вещество Максимална работна скорост
Z пластично, устойчиво на износване до 32 м/с
E без запълване, склонно към износване (особено подходящо за алуминий) до 16 м/с
W меко, еластично (особено подходящо за неръджаема стомана) до 5 м/с