DT 350 AB Extra CEVOLUTION Големите диамантени дискове За Асфалт, Бетон

Подходящ за мокра и суха употреба ъглов защитен сегмент изглед на детайлите ъглов защитен сегмент Без подсичащ ефект 12 mm височина на сегмента Лазерно заварен
Свойства
Клас Extra
Cегментиране Широко междузъбие
Форма Лазерно заварен
Агресивност
Срок на използване
Материали
Асфалт
Бетон
Области на приложение
Градинарство и земеустрояване
Изграждане на тръбопроводи
Подземно строителство
Пътно строителство
Складове за строителни материали

Диамантен циркуляр DT 350 AB Extra CEVOLUTION за широк спектър от приложения

Диамантеният циркуляр DT 350 AB Extra CEVOLUTION е убедителен за използване върху асфалт и бетон . Използването на керамични песъчинки в сегмента на шлайфане допълнително увеличава експлоатационния живот на продукта. DT 350 AB Extra CEVOLUTION се характеризира с гъвкавост на възможностите си за приложение. Комбинираният продукт се състои от

  • лазерно заварени блокови сегменти,
  • турбо сегменти, както и
  • сегменти за защита от скосяване и поради това е подходящ за всички ремонтни дейности в асфалт, бетон и други строителни материали. Надеждният диамантен режещ диск може да се използва при бензинови резачки, подови резачки 10 kW и други подобни машини.

Керамично зърно в диамантен диск за рязане?

Това, което на пръв поглед звучи необичайно, за разработчиците от Klingspor е пътят към подобрен експлоатационен живот и по този начин към по-дълъг период на приложение за клиента. Благодарение на специалните си физични свойства, като висока твърдост и добро сцепление, специалният керамичен пясък в сместа осигурява по-голяма стабилност и по-малко износване на абразивните материали, като например асфалта. В същото време той подпомага ефекта на рязане на диамантите. Това прави DT 350 AB първият диамантен диск за рязане, който получава популярното уплътнение CEVOLUTION. И тук, както и при другите абразиви от гамата на Klingspor, CEVOLUTION означава ясно забележимо подобрение на продукта. Продуктите с логото CEVOLUTION съдържат керамични абразивни зърна и са оптимизирани за съответното приложение. Отрезният диск от категорията качество „Extra“ се характеризира с агресивно поведение при шлифоване и рязане и дълъг експлоатационен живот. Това гарантира оптимални резултати от работата през целия период на използване. С това ниво на качество отрезният диск е правилният избор за професионалните изисквания за рязане, което не се извършва при продължителна употреба.

Диамантен циркуляр за широк спектър от приложения

Със своите възможности за приложение при обработка на асфалт, бетон и подобни строителни материали диамантеният циркуляр DT 350 AB Extra CEVOLUTION предлага широк спектър от приложения в пътното строителство, гражданското строителство и строителните дворове. Той е специално разработен за приложения върху асфалт и бетон.

Безопасност на труда - важен аспект при работа с отрезни дискове

Тъй като съществува риск от злополука, който не бива да се подценява, особено при работа с машини за шлифоване и рязане, е важно да се обърне внимание на правилното използване на диамантения отрезен диск. Цялата важна информация – като максимална скорост, максимална работна скорост и обхват на приложение – е посочена на етикета на отрезните дискове. Преди употреба състоянието на всеки режещ диск трябва да се наблюдава внимателно. Само непокътнати и правилно съхранявани отрезни колела осигуряват необходимата безопасност при работа.