Дискове за рязане Kronenflex®

Работна операция
Материал
Машина
Области на приложение
Продуктова група
Дискове за рязане Kronenflex
Диаметър/мм
Ширина/мм
дебелина/мм
Отвор/мм
Закрепване
Форма
структурна форма
Тип зърно
Клас
тип машина

Klingspor произвежда повече от 350 000 диска за рязане Kronenflex® всеки ден

Подредени един върху друг, произведените всяка година дискове за рязане биха достигнали над 20 пъти най-ниската точка на Марианската падина в Тихия океан. Тъй като обаче влагата ще се отрази неблагоприятно на работата на режещите дискове Kronenflex®, Klingspor обръща специално внимание на правилното съхранение на продуктите.

Богатият избор от режещи дискове, които Klingspor предлага, включва продукти, които отговарят на нуждите както на квалифицираните професионалисти в ежедневната им работа, така и на нуждите на домашните майстори. Отрезните дискове Kronenflex® отговарят на най-разнообразни изисквания и намират практическо приложение навсякъде.

Висококачествени резултати с режещите дискове Kronenflex® - както плоски, така и с изнесен център

Линията Kronenflex® е олицетворение на възможно най-високото качество, което може да се постигне със съвременните дискове за рязане. Тези високоефективни продукти се отличават с минимално образуване на „мустаци“, кратко време за рязане и изключителна издръжливост при продължителна употреба. Затова не е изненада, че продуктите на Klingspor се използват широко както в търговията, така и в промишлеността.

Правилният режещ диск за всяка машина

Възможността за монтаж на различни машини е от първостепенно значение в ежедневната работа с дискове за рязане. Klingspor предлага както плоски режещи дискове, така и с изнесен център, подходящи за всички видове стандартни машини - за ъглошлайф, за стационарни машини и ръчни машини.

Мощни режещи абразиви за обработка на различни материали

Тъй като клиентите работят с най-различни материали, Klingspor предлага селекция от продукти, която осигурява изключително разнообразие. Дисковете за рязане Kronenflex® могат да се използват за работа върху:

  • Стомана
  • Неръждаема стомана
  • Алуминий
  • Чугун
  • Камък / бетон

Възможностите за използване са почти неограничени.

Режещи дискове Kronenflex®, групирани в различни класове качество

За да улесни максимално избора на правилния режещ диск Kronenflex®, Klingspor групира продуктите в три класа на производителност: Extra, Supra и Special. Класът Extra предоставя на потребителите режещи дискове, които са подходящи за универсална употреба. Тези продукти са подходящи и за хоби потребителите. Класът Supra се състои от режещи абразиви, които са предназначени за различни области на приложение и се отличават с изключителен експлоатационен живот и висока производителност при рязане. Дисковете от този клас се позиционират в средния ценови сегмент. И накрая, потребителите, които търсят безкомпромисни продукти с висока производителност, ще намерят подходящия диск в класа Special. Тъй като всеки режещ диск е снабден със специалните свойства, необходими за всяко конкретно приложение, потребителите могат да очакват оптимална производителност и експлоатационен живот.

Използване на оптималната дебелина на материала за всяко приложение

Отрезните дискове, включени в продуктовата гама на Klingspor, са подсилени с вложка от фибростъкло, за да се подобри стабилността им и да се гарантира, безопасната им употреба. Различните дебелини са от съществено значение за дисковете за рязане, тъй като им позволява да се адаптират перфектно към всяка конкретна употреба. Когато се използват за рязане с ъглошлайф, например, дисковете са подложени на изключително големи странични натоварвания. За този вид приложение по-дебелите дискове са подсилени с по-дебела вложка от фибростъкло, за разлика от по-тънките дискове (с размери от 0,8 до 1,0 мм), при които вложката е по-тънка. Така или иначе, подсилването осигурява по-голяма стабилност.

Максимална производителност, перфектна защита и лесно боравене със защитната кутия Kronenflex®

Klingspor предлага избрани карбофлексови дискове в удобната кутия Kronenflex®. Дисковете за рязане, използвани непосредствено след изваждането им от нея, осигуряват 40 % по-висока производителност. Освен това кутията ги предпазва от удари, замърсяване и влага, което я прави незаменима при употреба и съхранение. Кутията е херметически затворена и запазва качествените характеристики на дисковете за по-дълго време.