FS 966 ACT Фибър дискове За Неръждаема стомана

Свойства
Свързващо вещество Смола
Тип зърно Керамичен Алуминиев оксид
Плътност на покритие на абразивното зърно Затворено
Материали
Неръждаема стомана
Области на приложение
Апарато- и съдостроене
Промишленост за обработване на неръждаема стомана

Klingspor FS 966 ACT - високопроизводителен фибър диск за обработка на неръждаема стомана

Фибър дискът FS 966 ACT на Klingspor може да се справи и с най-предизвикателните задачи. Той е предназначен за шлайфане на неръждаема стомана и се отличава преди всичко с

  • висока абразивна производителност,
  • дълъг експлоатационен живот
  • и ефект на самозаточване благодарение на микрокристалната си

структура. Освен това е снабден с допълнително мултибонд покритие, което предотвратява топлинното оцветяване. Тези фибър дискове се предлагат в множество размери и едрини.

Агресивен и дълготраен: самозаточващ се керамичен алуминиев оксид

Фибър дискът FS 966 ACT дава безупречни резултати за дълъг период от време, тъй като запазва висока производителност през целия си експлоатационен живот. Изключителното отстраняване на материала е гарантирано от керамичния алуминиев оксид - абразивно зърно с остри ръбове, което е твърдо и изключително издръжливо. Керамичният алуминиев оксид се самозаточва благодарение на микрокристалната си структура. След като се изхаби в процеса на шлайфане, най-горната точка на зърното се отчупва, освобождавайки място за нова точка с остър ръб. Този самозаточващ ефект удължава полезния живот на фибър диска. Покритието е затворено, което означава, че почти цялата повърхност на фибър диска FS 966 ACT е покрита с абразивна смес. Това плътно покритие допълнително увеличава експлоатационния живот и гарантира, че дискът ще дава безупречни резултати, всеки път, при шлайфане на неръждаема стомана. Свързващият агент от синтетична смола се отличава с изключителна здравина.

Мултибонд покритие, без топлинно оцветяване

Отличителният зелен мултибонд осигурява студено шлайфане с фибър дискът FS 966 ACT. Допълнителното многослойно покритие понижава температурата от триенето и предотвратява слепването на шлифовъчен прах. По този начин се предотвратява топлинното оцветяване, когато дискът се използва за шлайфане на неръждаема стомана. И накрая, покритието също така увеличава експлоатационния живот, което води до намаляване на консумацията на абразиви.