Гъвкави абразиви

Работна операция
Материал
Машина
Области на приложение
Продуктова група
Гъвкави абразиви
Фабрична форма
Диаметър/мм
Ширина/мм
Дължина/мм
Диаметър на опашката/мм
Зърно
Тип зърно

Прецизна обработка на повърхности с гъвкави абразиви

Гъвкавите абразиви се използват както в промишлеността при обработка на най-различни материали - от стъкло и кожа до дърво и метал, така и в домакинството – за почистване на варовик от стоманена мивка или за обновяване на любимия чифт велурени обувки.

Гъвкави абразиви - за ръчно шлайфане и за шлайфане с машини

Еластичните и адаптивни абразиви са отличен избор за довършителни работи на детайли с неправилна форма. Други възможни приложения включват леки почистващи дейности. Klingspor произвежда тези абразиви във варианти, които са подходящи както за ръчно шлайфане, така и за използване с машини. Окачените точки за шарки например могат да се използват и с ръчни машини, като пробивна или шлайф машина, и със стационарни машини. Освен това продуктовата гама на Klingspor включва R-Flex диска за настолен шмиргел и абразивен ръчен блок.

Гъвкави абразиви Klingspor за обработка на дърво, метал и други материали

Благодарение на голямото разнообразие от варианти, гъвкавите абразиви се използват за работа с много разнообразни материали. Потребителят може да ги използва за обработка на повърхност от дърво, пластмаса и метал (неръждаема стомана, алуминий и цветни метали). Някои продукти на Klingspor са подходящи и за облагородяване на материали на минерална основа като стъкло и камък или дори кожа, докато други са идеални за шлайфане на детайли, които са били обработени с боя или лак. Тази универсалност прави гъвкавите абразиви на Klingspor привлекателни за занаятчиите в много отрасли и популярни инструменти както в малките работилници, така и в големите индустриални предприятия.

Обновяване на кожа с гъвкавия ръчен блок

Кожата, обработена с гъвкави абразиви, придобива равномерен вид. Лицевата страна може да се шлифова до гладка кожа или да се превърне в набук. Пример за продукт, използван за довършителна обработка на кожа, е ръчният блок SFK 655. Той е отличен избор и за възстановяване на велурени обувки, кожени дрехи и други продукти, изработени от кожа. Това прави ръчните блокове SFK 655 на Klingspor привлекателен избор и за частни лица.

Видове свързване, използвани за гъвкави абразиви - твърди, средни и меки

Klingspor предлага своите гъвкави абразиви с твърди, средни и меки видове свързване. Предлаганите продукти включват RFS 651 на Klingspor, точки за шарки R-Flex, които придават на метала покритие, вариращо от матово до гланцово. Подходящи за сухо и мокро шлайфане, благодарение на устойчивостта си на вода и полиращи агенти , точките могат да се монтират на

  • пробивна машина
  • прав шлайф
  • машина с гъвкав вал.

За да осигурят оптимална производителност във всяка от различните области на приложение, гъвкавите абразиви се предлагат с груба, средна и фина зърненост.

Абразивното зърно и свързвашият агент - и двете изработени синтетично в Klingspor

Гъвкавите абразиви на Klingspor са изработени предимно от силициев карбид, който е твърд, но не особено издръжлив. Неговата крехкост води до микроизносване. В процеса на изхабяване това води до създаването на нова структура с остри ръбове и следователно гарантира постоянна абразивна агресивност. За свързването на всички свои гъвкави продукти Klingspor използва синтетична смола. Както абразивните зърна, така и свързващият агент се произвеждат по синтетичен път в завода на Klingspor, което гарантира, че техните свойства се запазват непроменени.

Удобни решения за съхранение - комплектите Klingspor

Абразивите на Klingspor обикновено могат да се поръчват в опаковки с фиксирани размери, зърненост и количества. Въпреки това, Klingspor предлага удобни комплекти, като например SFK 655 с ръчни блокове, които се предлагат с различна зърненост. Те могат да се използват за обработка на метал, дърво, пластмаса и много други материали.