RFM 652 Гъвкави абразиви За Алуминий, Нежелезни метали

Свойства
Свързващо вещество Пластмаса
Тип зърно SiC
Материали
Алуминий
Нежелезни метали

За сатенен ефект на повърхността - R-Flex точки за шарки RFM 652

Точките за шарки R-Flex RFM 652 са предназначени за фина обработка и постигат сатенен финиш на повърхността върху

  • цветни метали и
  • алуминий.

Продуктът може да се използва за кръгово полиране на неръждаема стомана с мармиращи машини. Продуктът се предлага с два различни варианта на монтажната ос: със скосен улей и с изцяло кръгла ос. И двете версии са разработени за специализирана употреба в професионални работилници или в промишлени предприятия, обработващи цветни метали и алуминий.

Температурно устойчив и адаптивен - силициев карбид, вграден в еластичен материал

Абразивните зърна, използвани за точките за шарки R-Flex RFM 652, се състоят от чист силициев карбид: Освен че е изключително здрав, този материал предлага добра температурна устойчивост и изключителна топлопроводимост. Еластичното свързващо вещество позволява на точките R-Flex да прилягат към контурите на обработвания детайл. По този начин мармиращите точки се изхабяват равномерно и може да се използват до пълното им износване. Внимателно подбраните материали осигуряват дълъг експлоатационен живот на този абразив и мармиращите точки R-Flex RFM 652 от Klingspor трябва да се сменят по-рядко. Когато продуктите се използват за кръгова обработка на листов материал в машина за мармиране, те създават равномерна и привлекателна кръгова повърхностна шарка. Този вид повърхностна обработка се прилага често в производството на професионално кухненско оборудване.

Правилният модел за всеки сектор

Точките за шарки R-Flex RFM 652 се предлагат в различни размери. Освен различните диаметри и едрини, за тях се използва свързващ полимер с различна твърдост. По-мекият свързващ полимер и финото зърно запазват почти напълно структурата на обработваната повърхност. Колкото по-голяма е зърнистостта и колкото по-твърд е свързващият материал, толкова по-голяма е интензивността, с която силициевият карбид отстранява материала от повърхността.