SMT 325 Extra Ламелен диск За Неръждаема стомана, Стомана

пластм.подложка
Свойства
Клас Extra
Тип зърно Алумина циркония
Диск Пластмаса, подс. фибростъкло
Форма Изпъкнал 12°, Плосък
Агресивност
Срок на използване
Материали
Неръждаема стомана
Стомана
Области на приложение
Металообработване
Металостроене
Стоманени конструкции

SMT 325 Extra - ламелен диск за неръждаема стомана и стомана

Този абразивен диск е популярен избор за шлайфане на ръбове и повърхности от неръждаема стомана и стомана

  • в металообработващите предприятия,
  • в машиностроенето и
  • в стоманените конструкции.

Универсален ламелен диск с пластмасова подложка

Ламелният диск SMT 325 Extra има пластмасова подложка. Ламелният диск се предлага с права и изпъкнала форма, подходящи за различни приложения на шлайфане. Изпъкналият диск осигурява по-голямо отстраняване на материала за единица време в сравнение с плоския диск. Това качество прави ламелния диск с изпъкнала форма особено подходящ за работа по ръбове и заваръчни шевове. Същевременно диска с права форма е по-добрият избор за шлайфане в равнина на плоски повърхности.

Улеснява обработката на стомана

Ламелните дискове, включени в продуктовата линия Extra на Klingspor, се отличават с много добро съотношение цена-качество. Когато се използват за работа със стомана и неръждаема стомана, абразивните дискове осигуряват отлична абразивна производителност. Самозаточващият се циркониев алуминиев оксид постига отличен експлоатационен живот на този ламелен диск. Той може да се комбинира с всеки стандартен ъглошлайф, от всички класове на производителност. Потребителите обаче трябва да се съобразяват с максимално допустимите обороти в м/с. Тази спецификация е отпечатана върху диска.

Пластмасова опорна подложка с оптимална еластичност

Пластмасовата подложка на ламелния диск осигурява оптимално предаване на натиска върху обработвания детайл. Абразивните ламели от циркониев алуминиев оксид са здраво свързани с подложката, в резултат на специален производствен процес. Дискът отговаря напълно на изискванията, определени в стандарта за безопасност EN 13743, което повишава безопасността при употреба. Въпреки тази повишена безопасност, за потребителя е много важно да носи подходящи лични предпазни средства при работа с ламелния диск. Това оборудване включва защитни очила, шумозаглушители, ръкавици и противопрахова маска. От съществено значение е и да не се работи в близост до запалими материали.

Aлтернативни продукти

дълъг срок на експлоатация
SMT 925 Special
Ламелен диск