HST 359 Подложки за самозалепващи дискове

Klingspor HST 359 подложка за самозалепващи дискове: предназначена за средна степен на шлайфане и полиране

Шлайфането с ръчни машини при висока скорост на отстраняване е най-честата употреба на абразивни дискове. Обичайно се използва ъглошлайф и шлайф машина под прав ъгъл. Съществуват два обичайни начина за поставяне на абразивните дискове към опорната подложка:

  • С винт - абразивният диск има централен отвор, а подложката - резба за затягане
  • HST 359: Самозалепваща повърхност - в този случай абразивният диск има велкро основа

Подложката за самозалепващи дискове Klingspor HST 359 позволява много по-лесна работа

HST 359 е подходяща за различни приложения. Всяко специфично приложение изисква съответния подходящ абразив - агресивно шлайфане, изглаждане на метални "мустаци", отстраняване на ръжда, довършително шлайфане, полиране или окончателна обработка на повърхността. Подложката HST 359 за самозалепващи дискове може да се комбинира с всички абразивни дискове със замозалепваща основа от гамата на Klingspor.

Подходящият абразивен консуматив за съответното приложение

Интензивното шлайфане изисква абразив с груба едрина, докато работата по фино шлайфане или полиране трябва да се извършва с фин размер на абразивното зърно. Твърдите материали, като стъкло, керамика или материали на минерална основа, изискват абразив с достатъчна твърдост, какъвто е силициевият карбид. От своя страна меките, но здрави материали се шлайфат с един от трите вида алуминиев оксид (алуминиев оксид, циркониев оксид или керамичен алуминиев оксид). Klingspor предлага подходящи абразивни дискове за всеки от тези варианти, включително специално разработената подложка HST 359 за самозалепващи дискове. Подложката е проектирана за междинно шлайфане и полиране.

Бърза и лесна смяна на абразивния диск

Подложката за самозалепващи дискове HST 359 позовлява бърза и лесна смяна на самозалепващи абразивни дискове. Не са необходими инструменти. Новият абразивен диск трябва да се постави централно към подложката, за да се намалят колебанията и произтичащите от тях вибрации до минимум.