Сигурни – Нашето качество.

Проучване и развитие

Иновативни в световен мащаб

По целия свят нашите експерти задават критериите по отношение подобряване на технологиите, прилагани в шлайфането и рязането. С предимството от висококвалифицирани специалисти и водещо оборудване в нашите лаборатории и тестови стендове, както и в тясно сътрудничество с потребителите на нашите продукти тук се поставят основите на високопроизводителните ни инструменти, които превъзхождат всички останали по отношение на качество и надеждност.

 

Bildmotiv Innovation

Високо квалифицирани инженерни и приложни специалисти формират екипът от отдела за научни изследвания и развитие на Клингспор. Те осигуряват постоянното подобрение на нашите продукти.

Bildmotiv Innovation
 
Bildmotiv Innovation

Супермодерни машини, лаборатории и изпитателни стендове полагат основите за високото качество и гарантират безопасността на нашите продукти.

Този видеоклип не може да бъде гледан, защото настройките ви за поверителност не го позволяват. Кликнете тук, за да ги промените.

 

Успешни продукти и иновации

Wasserfestes Schleifpapier
Водоустойчиви абразиви на хартиена основа
Hochtourige Trennscheiben
Високоскоростни дискове за рязане
Schruppscheiben
Дискове за шлайфане
Schleifmopräder
Абразивни мопове
Schleifmopteller
Ламелни дискове

 

ПроизводствоКъдето човекът и технологиите се допълват до съвършенство

 

Производствените ни съоръжения се отличават с модерни машини и изключително добре обучен персонал. Ние гарантираме отличното качество на продуктите ни, защото контролираме всяка една стъпка от производствения процес: от доставка на суровините, през цялостното производство, до доставката на клиентите.

Пример: производство на последно поколение диамантени инструменти

Produktion
Всички прахообразни суровини се преработват в гранулати чрез използване на най-новите технологии и оборудване. Необходимите производствени процеси се извършват в специализирани климатизирани стаи.
Produktion
Придържайки се към най-близките граници, гранулатите се отливат в сегменти чрез употребата на прецизна формовъчна преса.
Produktion
Независими и специално обучени специалисти, постоянно следят и контролират качеството на продуктите ни по време на целия производствен процес. Освен размера и теглото, както и твърдостта и плътността на сегментите, така и готовите диамантени инструменти се подлагат на подробна оценка на качеството.
Produktion
След това всички сегменти се съединяват с носещия елемент, посредством много точен метод на лазерно заваряване. Прилагането на тези ултрамодерни технологии е в основата на операционната надеждност на нашите продукти.

 

Търговски асоциации и сертификатиКачеството и надеждността са приоритет Качественото и надеждно управление е основен приоритет при разработката и производството на нашите продукти. Нашата ежедневна работа отдава голямо значение на производствен процес, който е максимално щадящ за околната среда и осигурява открояваща продуктите ни производителност, както и максимална безопасност за потребителя.

oSa Logo

oSa® – символът за безопасност на абразивите

Клингспор е един от основателите на oSa®. Организацията за безопасност на абразивите (Organization for the Safety of Abrasives) е сдружение на производителите на абразиви, като членуващите се ангажират да се придържат към приложимите Европейски стандарти за безопасност и за популяризиране и налагане на по-строги регламенти за производство и изпитвания. В израз на доброволния им ангажимент, oSa® предоставя свидетелство за качество, защитено в цял свят. За търговците и потребителите това означава повишена сигурност при употреба и респективно намаляване на риска.

7 критерии от oSa® за гаранция за безопасност

 • Доброволен ангажимент от страна на производителя
 • Съоръжения за изпитване и експертиза на място, при производителя
 • Сертифицирано управление на качеството, включително документирани процеси
 • Независими тестове на продукта
 • Независими оценки на качеството от външни одитори
 • Редовен мониторинг и контрол на производството
 • Проследимост на продукта обратно до производителя

Haken

Клингспор е активен участник в следните търговски асоциации:

 • Германски институт за стандартизацияLogo: Deutsches Institut für Normung e.V.
 • DGQ: Германско дружество за качествоLogo: Deutsche Gesellschaft für Qualität
 • FGS: Научноизследователско дружество за абразивна техникаFGS logo
 • FEPA: Федерация на европейските производители на абразивиLogo: Federation of the European Producers of Abrasives
 • oSa: Организация за безопасност на абразивитеLogo: Organization for the Safety of Abrasives
 • VVDS - Verband Deutscher Schleifmittelwerke e.V. (Асоциация на производителите на абразивни материали в Германия)Logo: Verband Deutscher Schleifmittelwerke e.V.

 

Прочетете повече...Нашата компания