Жълти - Нашата компания

История

От малък местен производител, до семеен бизнес упражняващ дейност в целият свят

От основаването на компанията през 1893 ние оставяме нашия отпечатък в историята на водещите технологии в сферата на шлифоването, чрез въвеждането на безброй иновации. Нашите високоскоростни дискове за рязане и шлайфане, ламелни дискове и абразивни мопове са част от примерите за значими абразивни продукти, които успяхме да създадем и успешно да въведем на пазара.

1893 Йоханес Фридрих Клингспор основава семейния бизнес.
1893 Йоханес Фридрих Клингспор основава семейния бизнес.
1899 Компанията започва да разработва и произвежда абразиви
1926 Клингспор произвежда първата водоустойчива абразивна шкурка на хартиена основа в Европа.
1926 Клингспор произвежда първата водоустойчива абразивна шкурка на хартиена основа в Европа.
1950 Създаване на високоскоростният диск за рязане Kronenflex®.
1950 Създаване на високоскоростният диск за рязане Kronenflex®
1972 е годината на представяне на революционния ламелен диск.
1978 Клингспор основава филиал в САЩ – първият за компанията извън Европа.
Хайгер Основният ни завод в Хайгер, Германия, с над 600 служители.
1996 Първите международни производствени мощности се изграждат в Полша.
2003 Клингспор ООД се преобразува в Клингспор АД.
2015
Новият завод за диамантените инструменти Клингспор отваря врати. Новият завод за диамантените инструменти Клингспор отваря врати.
Клингспор празнува 125-годишен юбилейКлингспор празнува 125-годишен юбилей
2018
2020
Kronflex

Бизнес принципи

Клингспор е международно организирана, продуктивна и иновативна семейна компания на пазара на абразивни инструменти за повърхностна обработка и оформяне. Основните бизнес сфери са абразивите върху подложка, както и дисковете за рязане и шлайфане.

Наша основна цел е да задоволим нуждите на нашите клиенти. За да я постигнем, ние се ръководим от следните принципи при вземането на бизнес решения:

▶ винаги висока ефективност на нашите продукти

С конкурентноспособни по отношение на съотношението цена-качество продукти с марките „Klingspor” и “Kronenflex” ние се стремим към позициониране сред водещите производители в най-индустриализираните държави

Нашите доставчици са и наши партньори в конкуренцията. От тях изискваме същите стандарти за качество и опазване на околната среда, които изискваме и от себе си.

▶ квалифицирани технически консултации на нашите клиенти с цел оптимизиране на шлифовъчните процеси

Ние предлагаме на клиента коректно, индивидуално и персонално обслужване и надеждна логистична подкрепа. Нашите продукти са с оптимално съотношение цена-ефективност.

Klingspor 18282 edited

▶ възможно най-безопасни продукти за крайния потребител

Ние се ангажираме с непрекъснато подобряване на нашите процеси и продукти. Нашата цел е „нула дефекти“.

▶ процесноориентирана Клингспор система за управление, която включва областите „Качество“, „Околна среда“ и „Безопасност на труда“

Ние сме ангажирани с устойчиво опазване на околната среда. Искаме да опазим материалните ресурси и чрез непрекъснати подобрения да осигурим по-ефективното им използване.

В рамките на възможностите на нашата компания ние правим всичко възможно нашите продукти и процеси да оказват минимално въздействие върху околната среда и потребителите. В производствените ни процеси устойчиво намаляваме енергопотреблението и CO2 емисиите за всеки произведен продукт.

Нашите работни места отговарят на нормативните изисквания за ергономичност и безопасност на работното място.

Всеки служител носи персонална отговорност за качеството на своята работа.

Редът и чистотата на всички работни места са предпоставка за качествена и безопасна работа.

▶ възможно най-високо квалифицирани и мотивирани служители за постигане на нашите цели

Клингспор е надежден и атрактивен работодател.

Клингспор подкрепя изискванията към корпоративната социална отговорност на интернационалните компании и основополагащите ги ценности.

Отношенията между служителите и ръководството се основават на доверие и взаимно уважение. Приносът на всеки служител е важен и качеството на неговия труд се цени.

Ръководителите са образец за подражание. Всеки ръководител е отговорен за подходящ подбор на персонала, обучението и управлението, продуктивността и мотивацията на своите служители.

Възлагайки на служителите поетапно да поемат повече задачи, компетенции и отговорности, ръководството има възможност да се развива и да организира растежа на компанията.

Photo Klingspor Polish team

Постигайки за нашата компания възвръщаемост на капитала, която е над средната, осигуряваме и нейната независимост и непрекъснато усъвършенстване.

В производствените и търговски бази на Клингспор стриктно се спазват всички закони и разпоредби.

Дружествата от Групата Клингспор са неразделна част от международната група от свързани дружества. Общият резултат е важен.

Бизнес принципите на Клингспор се прилагат във всички предприятия на Групата по света.

 

 

Обучение, обслужване, продажби

Партньорът до Вас

Обучение

Центровете ни за обучение са на разположение, за да предоставят на нашите клиенти, потребители и служители теоретични познания от източника и практическите умения, необходими за най-ефективна употреба на абразивите. Нашите опитни техници ще предоставят конкретни решения за вашите проблеми, както и аргументирани факти, необходими при търговски преговори. Нашите практически обучения обхващат разнообразие от материали и употреба, както на ръчни, така и на стационарни машини.

Свържете се с нас >

 

Обслужване

Service

Ние постоянно сме на разположение на партньорите си - по телефон, онлайн или на място. Нашите търговски консултанти са отлично запознати с продуктите ни и винаги ще намерят решение, което напълно отговаря на изискванията ви.

 

Продажби

Vertrieb

С 36 производствени и търговски бази по света, ние сме отлично подготвени да отговорим на очакванията на регионалните пазари и клиенти по разнообразни начини.

Свържете се с нас >

 

 

Местоположения на Клингспор

Винаги близо до Вас, където и да се намирате.

Америка

 • Стони Крийк, Канада
 • Хикъри, САЩ
 • Тихуана, Мексико
 • Лима, Перу
 • Куритиба, Бразилия
 • Сантяго, Чили
 • Буенос Айрес, Аржентина

Африка

 • Йоханесбург, Южна Африка

Европа

 • Колдинг, Дания
 • Уърксоп, Великобритания
 • Ситард, Нидерландия
 • Льовен, Белгия
 • Хайгер, Германия
  (производство)
 • Лвов, Украйна
  (производство)
 • Белско-Бяла, Полша
  (производство)
 • Бърно, Чешка република
 • Дрoуе сюр Дроуетте,
  Франция
 • Виена, Австрия
 • Базел, Швейцария
 • Будапеща, Унгария
 • Бреша, Италия
 • Белград, Сърбия
 • Букурещ, Румъния
 • София, България
 • Мадрид, Испания

Азия

 • Циндао, Китайска
  народна република
  (производство)
 • Шанхай,
  Китайска народна република
 • Дубай, Обединени арабски
  емирства
 • Пуна, Индия
 • Банкок, Тайланд
 • Хошимин, Виетнам
 • Сингапур, Република Сингапур

Австралия

 • Сидни, Австралия
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Karte der Klingspor Standorte

Местоположение на нашите заводи

Нашата производствена база се отличава с модерен машинен парк и изключително добре обучен персонал. Ние гарантираме отличното качество на продуктите ни, защото контролираме всяка една стъпка от производствения процес: от снабдяването със суровини през цялостното производство до доставката до нашите клиенти.

Logo Хайгер, Германия

DQS ISO 9001 Qualitymanagement  DQS ISO 14001 Environmental Management  DQS ISO 5001 Energy Management  Logo AEO Zertifizierung

Компанията Клингспор е основана през 1893 г. от Йохан Фридрих Клингспор в Зиген като фабрика за лепило. През 1899 г. предприятието започва да произвежда абразиви. В последствие внедрява на пазара многобройни иновации, като например водоустойчива шкурка или абразивен моп. През 1955 г. предприятието заедно с производството се премества в Хайгер, на около 30 км от Зиген. Там се намира и централата на концерна. Заводът е разположен върху 82 000 м² площ и днес в него работят близо 600 служители.

Haiger Produktion

 

Logo Белско-Бяла и Кози, Полша

DQS ISO 9001 Quality Management

Първата международна производствена база на Клингспор Klingspor Spolka z.o.o. е основана през 1995 г. в малкия град Кози. Производството започва две години по-късно. През 2005 г. само на 10 километра от там, в Белско-Бяла, е открит още един завод. И до днес в него се намира и управлението. В двата наши полски завода работят близо 900 служители. През 2016 година заводът в Кози отбелязва специален юбилей: произведен е милиардният режещ диск.

BielskoБелско-БялаKozy Кози

 

Logo Циндао, Китай

CQC Certificate

Производствената база на Клингспор в китайския пристанищен град Циндао е открита през 2005 г. Две години след първата копка на новия завод започва производството и износ на първите продукти. Заводът е с площ 24 000 м² и в него работят около 150 служители.

Qingdao

 

Logo Велики Мости, Украйна

DQS ISO 9001 Quality Management

През 2008 г. Клингспор основава производствена база във Велики Мости, Украйна, с производствена площ от 3 000 м². Днес в завода, който разполага с модерен машинен парк, работят близо 200 служители, а от 2015 г. в него се произвеждат и висококачествените диамантени инструменти на Клингспор.

Lviv

 

 

Клингспор в цифри

Като международна компания ние сме представени на всички континенти. Ето някои цифри, които доказват нашата позиция като един от петте най-големи производители на абразиви в света.

над
50
хиляди
артикула продуктовa rамa.
2.600
служители работят усилено всеки ден за да поддържаме нашите клиенти доволни
25.000
квадратни метра
абразиви върху подложка
5
Ние сме сред първите пет водещи производители на абразиви
1893
е годината на учредяване на Клингспор като семейна фирма