Обработка на заваръчни шевове

За обработка на заваръчни шевове с ъглошлайф можете да избирате между фибър дискове, дискове за шлайфане или ламелни дискове. Всеки инструмент притежава различни свойства. Кой е правилният продукт за обработка на заваръчен шев решава потребителят.

Процес на обработка на заваръчен шевs

Обработката на заваръчния шев се състои от следните пет работни стъпки:

  • Рязане/изрязване
  • Подготовка на заваръчния шев
  • Шлайфане за отнемане на материал
  • Фино шлайфане и окончателна обработка
  • Почистване на заваръчния шев, отстраняване на оцветяването
     

Винаги правилен абразивен инструмент

Благодарение на своята широка гама от продукти Клингспор предлага правилния инструмент за всички типове машини и всяко приложение. Продукти за ъглошлайфи, пневматични и прави шлайфи, машини за сатиниране, ръчни лентови пили, машини за шлайфане на вдлъбнати заварки или гъвкави валове се използват във всички съотносими отрасли като металообработване/металостроене, съдо- и автомобилостроене, производство на стълбищни перила, изграждане на халета и краностроене.

Сравнявате и решавате

За обработка на заваръчни шевове с ъглошлайф можете да избирате между фибър дискове, дискове за шлайфане или ламелни дискове. Всеки инструмент притежава различни свойства. Кой е правилният продукт за обработка на заваръчен шев решава потребителят. В следващата таблица е направено сравнение между фибър диск, ламелен диск и диск за шлайфане, вземайки предвид най-важните критерии за подбор.
 

 

свалям
Решения на Клингспор за Вашата обработка на заваръчен шев (PDF)

Решения на Клингспор за Вашата обработка на заваръчен шев - PDF - преглед

Обратно към Енциклопедия на шлайфането


Всички помощни теми