Ръчно шлайфане

Ръчно шлайфане

Ръчно шлайфане означава, че абразивният инструментът се движи по детайла на ръка или посредством ръчноводима машина. Въпреки най-съвременните технологии за някои приложения все още е необходимо чисто ръчно шлайфане, т.е. без използване на машина.

С помощта на ръчен блок може да се увеличи както усилието на притискане при шлайфане, така и да се разшири работната повърхност. Други ръчни инструменти за фина обработка са абразивни гъби, шлифовъчни ръчни блокчета и шлайфкече. Конфекционирането на абразиви за ръчно шлайфане зависи от съответното приложение. Като ръчен абразив се предлага шкурка на ролки и на листове. Тъй като при ръчното шлайфане от значение е по-скоро гъвкавостта, а не устойчивостта на скъсване, основите на абразивните материали са предимно от хартия и памук.

Мултифункционални продукти

Било то за грубо или фино шлайфане или окончателна обработка на повърхността, за плоски или профилирани детайли или сложни контури – Клингспор разполага с голямо разнообразие от продукти за всяко приложение. Изборът зависи от нуждите на клиента и от материала, който се обработва. Ефективно могат да бъдат обработвани дървесина, метал, боя, лак, кит или пластмаса. Продуктите на Клингспор не само могат да се перат и използват повторно (абразивни гъби, блокчета и шлайфкечета), но имат и дълъг срок на експлоатация поради пониженото запълване (шкурки и шлайфкечета с отворено покритие), с което отговарят на всички изисквания за икономическа ефективност и опазване на околната среда.

Подходящи продукти

Обратно към Енциклопедия на шлайфането


Всички помощни теми