Самозалепващ се диск

Самозалепващият се диск представлява абразивен диск с велурено покритие на гърба на основата. Тъй като възможностите за приложение са почти неограничени, в своето портфолио Клингспор има различно структурирани самозалепващи се дискове, т.е. за всяко приложение се предлагат правилните продукти.

Структура в зависимост от приложението

Самозалепващият се диск представлява абразивен диск с велурено покритие на гърба на основата. Като основа Клингспор използва хартия, фолио, найлонова мрежа (абразивна мрежа) или памучна тъкан. Абразивното зърно е върху предната страна на основата. Възможни са най-различни варианти - абразивните дискове се избират с подходящ тип зърно в зависимост от областта на приложение.

Предимство на продуктите с велурено покритие е, че абразивният диск може лесно и бързо да се сменя върху самозалепващата се подложка, напр. при преминаване към друг детайл или друг материал.


Индивидуално приложим, в зависимост от нуждите на клиента

Тъй като възможностите за приложение са почти неограничени, в своето портфолио Клингспор има различно структурирани самозалепващи се дискове, т.е. за всяко приложение се предлагат правилните продукти.

Безпроблемно могат да бъдат шлайфани дърво, боя, лак, кит или метал. Специални приложения като шлайфане на гелкоат смоли (строителство на плавателни съдове за развлечение и спорт), композитен материал (вятърна енергетика), стени от гипсокартон и паркетни настилки също са възможни.

За това абразивните дискове са със съответното полуотворено или затворено покритие, стеаратно покритие или изключително устойчива на скъсване, гъвкава фолиева основа, в зависимост от това какво е необходимо.


Универсален за шлайфане с ръчноводими машини

Клингспор предлага самозалепващи се дискове в много размери и видове отвори – подходящи Excenterschleifer mit Klettscheibe за всички разпространени машини и доставя съответстващите подложки по желание. Мултиперфорирани подложки за ексцентрични шлайфмашини покриват почти всички шаблони на отворите и също така се предлага залепваща подложка за ъглошлайф.

Освен кръглите дискове в асортимента има и специални дискове с форма на триъгълник и ютия. Предлагат се и други самозалепващи се продукти под формата на листи.

Klettprodukte

В допълнение към богатия асортимент на Клингспор на склад клиентите имат възможност да поръчат специално изпълнение на вид отвори или размери в съответното минимално количество за поръчка.

Подходящи продукти

Обратно към Енциклопедия на шлайфането


Всички помощни теми