Революционен продукт за пътното строителство!

30-08-2023

Диамантеният диск за рязане DT 350 AB се представя убедително, когато реже асфалт и бетон, което го прави предпочитан в пътното строителство. Инженерите на Klingspor успяха да удължат експлоатационния му живот с впечатляващите 50%. Каква е тайната? Специален керамичен абразив в диамантения сегмент.

Технологията CEVOLUTION, приложена за първи път в диамантен диск за рязане

Керамичен абразив в диамантен диск за рязане? Чрез това необичайно, на пръв поглед, решение продуктовите специалисти в Klingspor подобряват експлоатационния живот и позволяват по-продължителна работа с продукта. „Специално за рязането на асфалт DT 350 AB имаше място за подобрения“, казва Антон Бодрин – ръководител на отдел продуктов мениджмънт. „С общите усилия на разработчиците в Германия и тестовете в обектите ни по света успяхме да подобрим диамантения диск така, че да предоставя 50% увеличен екплоатационен живот!“.

Разработчиците на Klingspor разчитат на керамичното зърно за да достигнат това ниво на представяне. Неговите изключителни физически свойства, като голяма твърдост и добра интеграция, позволяват на специалното керамично зърно в сместа да осигури по-голяма стабилност и да намали износването при рязане на абразивни материали, като асфалт. С тези качества DT 350 AB става първият диамантен диамантен диск за рязане, получил отличителния знак CEVOLUTION. В този продукт, както и в други абразиви, включени в продуктовата гама на Klingspor, CEVOLUTION означава ясно забележимо подобрение на продукта. Продуктите, носещи логото CEVOLUTION, съдържат керамично абразивно зърно и са оптимизирани за съответното приложение.

Успешни резултати от тестовете

Многобройни, независимо проведени тестове потвърдиха подобряването на експлоатационния живот: „Ние работим в тясно сътрудничество с нашите колеги по целия свят. Предоставихме им прототипи на иновацията за целите на тестването, а демонстраторите споделиха техния опит с нас – от Южна Америка през Франция до Източна Европа: Дисковете издържаха около 50% по-дълго при леко подобрена производителност на рязане – т.е. ясно забележимо предимство на продукта за нашите клиенти“, обобщава Антон Бодрин. В резултат на това острието заслужаваше да бъде отличено със знака CEVOLUTION.

Подобреният универсален диск в пътното строителство DT 350 AB CEVOLUTION вече е наличен при специализираните търговци.

Web_Teaser_DT350AB.jpg