Стар адрес. Нов дизайн. Повече съдържание.

18-12-2017

Клингспор внася многобройни нови функции в корпоративния си уебсайт

Клингспор внася многобройни нови функции в корпоративния си уебсайт

Базираната в Хайгер компания за производство на абразиви Клингспор обновява онлайн облика си. Новият уебсайт поднася не само актуализиран дизайн, но и многобройни нови функции. Основната новост на сайта е интерактивното търсене на продукт, което стъпка по стъпка отвежда потребителя до решение на индивидуалното му задание за шлайфане или рязане. Интуитивният потребителски интерфейс и оптимизираният за мобилно ползване адаптивен дизайн осигуряват отлична ползваемост на всички устройства – от настолния компютър до смартфона.

Главната задача при изготвяне на обновлението е сайтът да отговаря целенасочено на потребностите на потребителя. Както по отношение на избора и подготовката на съдържанието, така и по отношение на усвояването му чрез прегледна навигация с малко на брой кликвания. Често използвани функции като „Намери продукт“, контакт с дистрибутор на Клингспор и търсене по ключова дума в целия сайт могат да се извикат директно от всяка точка на уебсайта.

С функцията „Намери продукт“ няколко клика Ви отвеждат до правилното решение

Основната новост в преработения уеб облик е абсолютно новата разработка на функцията за намиране на продукт на Клингспор. Достъпна от всяка точка на сайта, тази експертна система дава на потребителя целеви препоръки за избор на продуктите, подходящи за приложение в неговия конкретен случай. Динамично свързани помежду си запитващи маски, напр. за обработвания материал и използваната машина, водят до бързо намиране на уместни резултати. С допълнителни подробни филтри изборът на продукти може да бъде органичен допълнително. Накрая намерените продукти могат да бъдат отсети още веднъж чрез подробния списък за сравнение. Сред функциите има и такава за съставяне и разпечатване на технически спецификации.

Справочникът по шлайфане Ви дава експертни знания на разбираем език

Освен информация за конкретни продукти новият уебсайт съдържа и справочник по шлайфане с подробна информация, свързана с рязането, шлайфането и полирането. Тук за потребителя – специалист или неспециалист – подробно, издържано и разбираемо е обяснено всичко, което трябва да се знае, за да се постигне оптимален резултат при работа. Понятията и темите се простират от правилното съхранение на абразиви през предимствата и недостатъците на различните варианти на зърното до аспекти за охрана на труда като максимална скорост на работа и минимална скорост на счупване.

Work in Progress

След старта в Германия, Великобритания, Франция, Испания, Полша, Украйна и Бразилия, през следващите месеци една след друга ще бъдат пуснати онлайн и други местни версии. Внедряването на уебсайта ще се случи динамично и поетапно при текущо усъвършенстване на мастър версията. Целта е всички дружества на Клингспор по целия свят да бъдат включени в новия онлайн облик най-късно до края на 2016 г.

Интуитивният потребителски интерфейс и оптимизираният за мобилно ползване адаптивен дизайн осигуряват отлична ползваемост на всички устройства – от настолния компютър до смартфона.
 

Новоразработената функция на Клингспор за намиране на продукти с динамично свързани запитващи маски помага за търсене на продукти, подходящи за приложение в конкретен случай.