Перфектни резултати от 1954 насам

29-02-2024

Създаден преди 70 години и все така ефективен: Klingspor представя абразивния моп през 1954 г. и до днес този продукт е предпочитан, винаги когато приложението изисква перфектен завършек на повърхността. Предлага се в множество различни модели, размери и едрини. Може да се използва както с ръчни, така и със стационарни машини.

Абразивният моп от Klingspor става на 70!

Находчив дизайн

Дизайнът на абразивния моп е семпъл, но находчив: голям брой абразивни ламели са разположени радиално и са фиксирани към центъра със синтетична смола. За монтаж към инструмента се използва ос, адаптер или метална монтажна пластина. Отличителните предимства на абразивния моп са неговата изключителна еластичност и гъвкавост, които се дължат на отделните ламели. С него детайлите се обработват без необходимост от допълнителен натиск. Така следите от шлайфането са минимални, а резултатът по обработената повърхност – много фин.

Anw_WSM_Auto_retro.png

Последващи разработки за всяко приложение

Това, което започна като интересна идея през 1954 г., бързо се превърна в един от най-популярните продукти на Klingspor. Днес абразивният моп се предлага в над 200 различни варианта. Те включват мопове за ръчни и стационарни машини, ъглошлайф и права шлайф машина. Други производители също възприемат изобретението на Klingspor. При тези производители продуктът се среща под различни названия, например шлайфгрифери.


Революционно изобретение

Карл Клингспор описва как работи абразивният моп в брой на списанието „Der Kronenschleifer“ от декември 1954 г.: „Ние продаваме нашия абразивен моп на пазара от края на 1954 г. Този абразивен инструмент се състои от множество отделни шкурки – ламели. Търсенето на сигурен начин за фиксирането им, така че да не се отделят в процеса на шлайфане, се оказа продължително и включваше многобройни опити. Ламелите вече са събрани в снопове, които се фиксират на място в зоната за закрепване посредством синтетична смола или лепило. След това те се затягат в патронник, за да се образува кръгъл абразив, който е подходящ за универсална употреба както на ръчни, така и на стационарни машини.“

70y_Schleifmop_en_schwarz.jpg